избор на език: bg en

УЧЕБНА ПРОГРАМА НА ЛАГЕР-ШКОЛА 2017г.С цел да се постигне максимален ефект в обучението по пеене и танци по време на лагерния престой, децата ще участват в следните занянтия:

1.Две йога практики- сутрешна преди закуска и вечерна( не по-късно от 17.00 часа) преди вечеря. Йога упражненията са предназначени за деца и ще подобрят тяхната стойка, дишане и общо здравословно състояние.

2. Занимания по пеене:

- звукова визуализация – изгражда правилна представа за мястото на тоновете в пространството и времето. Децата разпознават честотите на отделните тонове и ги съпостават правилно един спрямо друг. Работи се върху музикален слух.

- изграждане на правилни певчески навици - упражнения за дишане по време на пеене, правоговор или ясна дикция по време на пеене. Работа с текст.

3. Занимания по хореография

- опознаване на тялото чрез движение и акценти на отделните му части. Изграждане на усет за ритъм.

- изразяване на емоционалното съдържание на текста и музиката чрез движение на тялото. Артистичност.

Последният ден ще завърши с концерт на всички участници.

Последният ден ще завърши с концерт на всички участници.

Програмата по часове:

 • 7:00 - 7:45 Първа йога практика
 • 8:00 – 9:00 Закуска
 • 9:15–10:00 Визуализация на звуците от музикалната гама. Правилно интониране
 • 10:15 – 11:00 Изграждане на певчески навици
 • 12:00 – 13:00 Обяд
 • 13:00 – 15:45 Почивка и свободно лично време
 • 16:00 – 16:45 Занимания по хороеграфия
 • 17:00 – 17:45 Втора йога практика
 • 18:00 – 19:00 Вечеря
 • 19:30 – 20:30 Занимания по хореография
 • 20:30 – 22:00 Време за игра

На 12.04- Вечерна лекция на тема „История на блуса и рокендрола”. Лектор: Васко Кръпката

Следва концерт

Силви

Силвия - йога инструктор

Силвия Анатолиева Иванова – сертифициран инструктор по йога и йога за деца към Национална Спортна Академия и Бългрска Федерация по Йога. През 2016г. завършва курс за инструктори „Играя и работя с деца и младежи“ към народно читалище Бъдеще Сега, с.Гудевица, където основни теми са Сугестопедия и резервопедия; Позитивно възпитание и мотивация на деца и младежи; Обучение чрез преживяване; Неформални и алтернативни методи на училищно образование; Методи за личностно развитие и екипност; Отговорност и комуникация с родители; ...

„Работата с деца е щастие, предсказващо по-добро и осъзнато настояще и бъдеще за всички нас. Обичайте ги!“.

Трифон Трифонов

Трифон Трифонов

Трифон Трифонов е хореограф и управител на “Trifonov Dance Academy”, град Плевен. Занимава се с танци и хореография от 8 години, през които взема участие в майсторските класове на световно известните Maykel Fonts, Juan Matos, Johny Vasquez, Super Mario и т.н. Посещава редица танцувални конгреси фестивали в страната и чужбина, между които: Motion City (UK) Afro Cuban Fest (UK), Fanta Dance Festival (BG), Balkan Salsa Congress(BG), Summer Salsa Fest(BG), Amsterdam Salsa Congress и др. Води различни класове с деца и възрастни. Чрез танца, децата се научават да усещат телата си, да акцентират чрез движенията му. Това изгражда правилно чувство за ритъм, необходимо за артистичното им представяне на сцената. Учениците се обучават в различни танцувални стилове като латино жанра, хип хоп и др.

Трифон Трифонов работи съвместно с вокален педагог Доротея Люцканова. Общата им работа е насочена към изграждане на един пълноценен артист на сцената- усвояване на сложната съвкупност от текст, музика, танц и вокал в едно. Така съдържанието на песента ще изпраща до слушателя правилното послание.

„По своята същност танцът е съвкупност от театър, музика, движение и себеусещане на всяко едно ниво в тялото. Това, което ме вдъхновява е социалният елемент на танца - общуване с езика на тялото, което обединява и свързва хората както нищо друго.".

ДЕТСКИ МУЗИКАЛЕН ЛАГЕР - 2016 г.МУЗИКАЛЕН ЦЕНТЪР „ДОРИ ДИОС“ организира първият и единствен по рода си ДЕТСКИ МУЗИКАЛЕН ЛАГЕР. Събитието ще се проведе от 02.04.2016г. до 07.04.2016г. в град Априлци, квартал Видима, в почивната станция на Медицински университет- Плевен.


В рамките на тези дни децата ще се запознаят отблизо с основите на вокалната американска техника Speech Level Singing, как да превъзмогнат срамежливостта си на сцената чрез актьорски похвати и с танцът – хореография, движение и осъзнаване на тялото в пространството.
Разположена в полите на Стара планина, почивна станция Видима предлага една прекрасна , здравословна, предразполагаща атмосфера за творчество. Тя е от типа на едновремещните почивни станции – изключително поддържана, отоплена, с голяма дворна площ за игра на открито и барбекю. Това райско кътче е точното място за пълноценен отдих и творческа работа.

В тази спокойна среда децата ще имат възможност да се отдадат на музиката, без присъствието на мобилни телефони и компютри. Лекторският екип, който ще обучава е в четиричленен състав:

Преди концерта ще направя пресконференция, за да запозная обществеността в Плевен за идеите си и предстоящите събития в музикалния център.

1. Доротея Люцканова - управител на музикален център „ДОРИ ДИОС“, единствения лицензиран преподавател по американската вокална техника Speech Level Singing

2. Трифон Трифонов – управител и преподавател в Latin Groove Dance School, град Плевен

3. Ива Николова - актриса и режисьор в Плевенския театър „Иван Радоев”. От 2007 г. Води детска театрална студия.

4. Силвия Хинкова – детски йога инструкторЗа шестдневния престой са осигурени медицинско лице – д-р Емилия Стойкова и готвач.

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ: телефон 0878 806459 - Доротея Люцканова
Програма на музикалния лагер


1 ден
-пристигане до 14.00 часа
- Лека закуска. След това, ако позволява времето ще направим едночасова разходка в близост до станцията.
- Следва представяне на всеки преподавател с кратка презентация за предвидените специално за лагера дейности.
- Йога със Силви
- Вечеря


2 , 3 , 4 , 5 и 6 ден
- Събуждане в 7.00
- Йога със Силви
- ЗАКУСКА
- 9.00 Движение и осъзнаване на тялото с Трифон
- 10.00 Актьорско майсторство с Ива
- 11.00 Вокална SLS практика с Дори
- 12.30 ОБЯД
- кратка почивка
- 14.00 тренировка с Трифон
- 15.15 Артистично поведение с Ива
- 16.15 Вокална SLS практика с Дори
- 17.30 Йога със Силви
- 18.45 ВЕЧЕРЯ
- свободно време за игра
- 22.00 по леглата

7 ден – ОТПЪТУВАНЕ
- 8.00 ЗАКУСКА
- свободно време за разходка
- 12.00 напускане на станцията с песен на устаЗаявленията се приемат на имейл или в Музикалния център на ул.Мусала 7, с приложено платежно за заплатена такса.


Краен срок 18 януари
Таксата може да бъде преведена не долупосочената банкова сметка:

Уникредит Булбанк
IBAN BG39 UNCR 7000 1521 7368 23

в полза на ВОКАЛИЗИ ЕООД, основание за внасяне- музикален лагерЗаключителен концерт "Звездите са сред нас " на 1 юни 2015 г. в зала "Катя Попова" от 18.30 часаМузикален Център DORI DIOS ще направи своя заключителен концерт "Звездите са сред нас " на 1 юни 2015 г. в зала "Катя Попова" от 18.30 часа


Събитието ще се случи благодарение на финансовата подкрепа на фирми и частни лица.

Специални благодарности искам да отправя към фирма GIS -04, ROTARI клуб- Плевен, Г-н Януш Донев, Ложа МИЗИЯ, фирма "Василев и синове", г-жа Ташева, родители и всички, които решиха да закупят билети за събитието.


Специални благодарности отправям към уеб дизайн студио ETRIX, които перфектно изпълниха рекламните ни проекти през годините.

Благодаря на учениците,които се стараха и вложиха цялата си енергия в проекта "Звездите са сред нас". Това са :

Александър Георгиев, Димитър Йонов, Симеон Банков, Преслав Атанасов (китара)

Елизабет Захариева - Отличия: I награда на Международния конкурс "Кръстопът на Музите" в град София.

II награда на Национален конкурс "Петнадесет лалета" в град Хисаря

III награда на Международния конкурс "Рига Симфони" в град Рига,Латвия.

Гена Люцканова - II награда на Международния конкурс "Речни ноти" в град Тутракан.

Александър Колев участник в музикалния формат "България търси талант"

Ива Цветанова - полуфиналист в детския конкурс в "Шоуто на Слави"

Владимир Захариева

Преслав и Антонио Руменови

Марта Карамфилова

Дария Георгиева

Теодор Иванов

Ралица Кюркчиева

Никола Иванов от Школата на Свилена Дечева - гр.Разград

Специални благодарности отправям към екипа ми: Лука Тодоров- пиано

Александър Йорданов - ударни

Златко Стефанов - бас китара

Антон Динев - китара

Ники Веселинов - фотография

Студио Ангелов - Кирил Ангелов - видео заснемане

IBL MUSIC- озвучителна техника

Ваня Михова- координатор
Този концерт, както и бъдещите подобни събития са съобразени с моята визия като мениджър и директор на центъра за професионалната изява на младите таланти. Те трябва да бъдат възпитани в правилно отношение към музиката и изкуството, дисциплина и екипност.

Певците изпълняват подготвения материал в съпровод на музикален състав от поне петима професионални музиканти. Песните са предварително разписани на партитури за всеки член на музикалния състав. За подготовката на децата се грижи екип от професионалисти- хореограф , вокален педагог , озвучители и фотограф.

Преди концерта ще направя пресконференция, за да запозная обществеността в Плевен за идеите си и предстоящите събития в музикалния център.

Билети мoгат да се закупят предварително в Кафе "Бордо"-срещу входа на главно управление на полицията, Музикален Център DORI DIOS на адрес - ул.Мусала N:7. В деня на концерта, също ще се продават билети.

Очакваме ви с нетърпение.

На 5 юни от 18.00 часа Музикален център DORI DIOS организира концерт на малката група ученици.Заповядайте в Арт - Галерия до Центъра за работа с деца в Градската градина.Децата ще представят популярни детски песни , а по-големите ще изпълнят за гостите поп песни както на български ,така и на чужди изпълнители.

Участват:


Виктория Стоянова

Александра Къдрийска

Далия Христова - китара и вокал

Далия Антонова

Антонио и Преслав Руменови

Никол Якимова

Райа Петкова

Василена Гайдарова

Таня Атанасова

Цеци Сълева

Юля- Мария Хинкова

Александър Колев

Дария Георгиева

Виктор Девенски

Мартин Цветков

Марта Карамфилова

Ива Цветанова

Ивон Сашкова

Цветислава Цанова

Йоана Добрева

Елизабет Захариева

Владимир Захариев

Вход - свободен.

jazz and pop формация

САМО ЗА ЗАБАВЛЕНИЕ

Всеки, който е искал като дете да пее, но не е могъл досега да осъществи тази своя детска мечта, е добре дошъл в новия проект на ВОКАЛНО СТУДИО DORI DIOS -"САМО ЗА ЗАБАВЛЕНИЕ'.

Желаещите е препоръчително да са навършили пълнолетие и да обичат да пеят.

Dori Dios в град Лом

Отново в град Лом

Вокално студио Dori Dios организира за пореден път майсторски клас по поп и джаз пеене – в гр. Лом.

Курсът ще се проведе от 02 до 10 декември тази година.

Желаещите да участват в обучението да изпращат материали /свои записи на Мр3 формат/ или запитвания на имейл адрес: info@ doridios.com

Телефони за връзка: 0878 806 459, 0882 266 450

Краен срок за записване: 30 Ноември 2013 год.

jazz and pop формация

Jazz & Pop Формация към Вокално Студио DORI DIOS

Вокално Студио DORI DIOS сформира джаз и поп формация след предварителен КАСТИНГ

Възрастова граница - 14-19г.

За повече информация: 0878 80 64 59/ 0882 266 450 Доротея Люцканова

jazz and pop формация

САМО ЗА ЗАБАВЛЕНИЕ

Всеки, който е искал като дете да пее, но не е могъл досега да осъществи тази своя детска мечта, е добре дошъл в новия проект на ВОКАЛНО СТУДИО DORI DIOS -"САМО ЗА ЗАБАВЛЕНИЕ'.

Желаещите е препоръчително да са навършили пълнолетие и да обичат да пеят.

концерт на DoriDios

Поздравителен концерт на Вокално Студио DoriDios

Поздравителен концерт на Вокално Студио DoriDios ще се проведе в град Ловеч в големият салон на Читалището от 18:00 часа.

Вход свободен.

Местата са ограничени.

Ще чуем популярни български песни и хитове от английските класации.

концерт на DoriDios

Концерт по случай откриването на Учебната година

Концерт по случай откриването на Новата Учебна година 2013/2014 ще се проведе на 25.09.2013 г. в залата на читалище Лик в град Плевен.

Начало 18:00 часа. Вход-2 лева.

Местата са ограничени.

Гост музикант от град София и град Пловдив.

МЛАДИ ПЕВЦИ ОЧАРОВАТ ЦЕНИТЕЛИ

концерт на DoriDios

Очарователен пред есенен подарък получиха ценителите на вокалното изкуство в Лом. Седмина млади и талантливи ломчани, добре познати и обичани от родната публика, се изявиха във впечатляващ концерт в читалищната камерна зала. Вокалните дарования са участници в майсторски клас по джаз и поп пеене, провел се под ръководството на Доротея Люцканова- сертифициран вокален педагог.

За краткото време на обучението си, продължило само седем дни, певците – на възраст между 11 и 18 години, показаха наистина завидно майсторство и сериозни изпълнителски постижения в споменатите два музикални стила, с което изненадаха приятно своите съграждани, които уважиха музикалния празник в читалището.

В концертната програма звучаха песни на „АВВА“, „Мери бойс бенд“, Елтън Джон, Камелия Тодорова, Силвия Кацарова, „Д-2“, интерпретирани изключително сполучливо и с много сърце от участниците. В пъстрия музикален „букет“ имаше специално запазено място и за „Една българска роза“ на незабравимата Паша Христова.

Седемте деца от Лом получават правото за участие в майсторския клас след сериозен кастинг, проведен в края на юни тази година в ПГ „Найден Геров“.

Самата Доротея Люцканова също е възпитаник на ломската гимназия. В момента, освен че обучава ученици, тя продължава своето образование в областта на вокалната педагогика.

Доротея Люцканова е единственият в България сертифициран вокален инструктор към американската организация Speech Level Singing и удостоверението за това и специалният сертификат „SLS”, който тя притежава.

След дълги години живот зад граница, талантливата певица и педагог се завръща в България, за да помага с опита и със знанията си на български деца, решили да поемат по нелепия, но вдъхновяващ път на професионалната музикално изкуство. След срещата си с талантливото бъдеще на Лом, както и с отзивчивата и сърдечна ломска публика, Доротея Люцканова е категорична, че тепърва и с огромно удоволствие ще гостува със свои ученици в крайдунавския град. Идеята е те да изнесат благотворителен концерт, а събраните от него средства да послужат за заплащане на такси за обучение в майсторски клас на младежи от община Лом, които имат вокални качества, но нямат финансова възможност за това.

Автор: Вестник "Време" -Община Лом.

Dori Dios на колела

Вокално Студио Дори Диос организира Кастинг за предстоящо обучение по поп и джаз пеене в гр.Лом

Кастинга ще се проведе вна 28.06.2013 г. - Петък в театралния салон на Гимназия"Найден Геров"

Тези,които бъдат одобрени ще участват в 7 дневен интензивен курс на обучение след предварително записване и заплащане на курса.

Желаещите за участие да се подготвят с една или две песни по желание.

Възрастови ограничения няма.

Уважаеми преподаватели, родители и колеги!

Реших да стартирам едно ново начинание – „Вокално Студио Дори Диос на колелa”.

Бих искала да запозная колкото е възможно повече хора с начина си на работа и с техниката на пеене, която преподавам.

Мисля, че навсякъде в България децата заслужават професионално обучение и внимание. Особено тези, които не могат да отделят време и средства да пътуват до София или да посещават различни семинари по пеене.

Затова реших да организирам седем дневни практики в малките градове. Ще проведа прослушване в шестите и седмите класове в средните училища, както и в осми, девети и десети клас в гимназиите след предварително записване на желаещите. Преподавателите по музика на съответните учебни заведения ще бъдат уведомени в подробности за предстоящите семинари.

Семинарите ще завършват с концерт на най-добре изявилите се по време на обучението. Редовните занимания по пеене ще позволят на децата да развият своите музикални и артистични заложби и ще ги направят конкурентноспособни при участия в конкурси и музикални формати като „Гласът на България“, “България търси талант“ и фестивали, посветени на певческото изкуство.

На заключителните концерти в края на тези 7-дневни семинари ще акомпанират професионални музиканти - работя с мои колеги от Нов Български Университет.


Защо наблягам на това?

В повечето училища децата работят с акомпанимент, записан и прослушван на аудио техника. Този начин на заучаване на песните е твърде статичен и ограничава певците в тяхното музикално мислене и развитие.

Желателно е песните да се разучават с нотен материал и пианист-корепетитор. Така децата се научават да слушат истинския и неподправен звук на акустичното пиано, научават се да работят в екип, да следят внимателно музикалната форма на произведението, което изпълняват. Научават се да разбират текста и съзнателно да участват в процеса на пеене, без напрежение и усилие. Подобрява се ритмиката им. Всички тези умения формират музикалния облик на професионалния певец.

Надявам се да създам традиция в това начинание с помощта на преподавателите по музика, директорите на училищата и не на последно място - родителите.

От следващата учебна година стартира специалност ПОП И ДЖАЗ пеене в НУИ “Панайот Пипков“ град Плевен, където съм поканена за лектор.

Ще подготвям деца за кандидатстване в музикалните училища.

Вярвам, че с общи усилия ще дадем на децата едно ново разбиране за пеенето и музиката.

Очаквам с нетърпение да започнем.

За допълнителна информация: 0878 80 64 59, 0882 26 64 50

www.doridios.com