избор на език: bg en
Seth Riggs - Отноватилят на SLS

СЕТ РИГС - Учителят на звездите

Сет Ригс е считан от мнозина за един от най-успешните и начетени вокални педагози на нашето време.Записващи певци,театрални изпълнители ,актьори,режисьори и продуценти разчитат на неговата помощ.

Кой е той и защо толкова много професионалсти вмузикалната и филмова индустрия ползват неговите услуги?

Сет Ригс посвещава живота си в проучване на човешкия глас.Първата си професионална работа получава в престижния момчешки хор към Вашингтонската Национална Катедрала.По-късно получава Бакалавърска степен на науките от Унивеситета „Джон Хопкинс“ и Магистърска степен към Opera Theater from the Manhattan School of Music.Работи с големи имена във вокалната педагогика като:Джон Чарлз Томас, Роберт Уййди, Тито Шипа,Хелге Розвенге.

Въпреки,че получава високи степени от две престижни музикални институции,той продължава да чувства,че наученото досега от него по отношение на гръдния и главов вокал не е достатъчно. Продължава да развива музикалната си кариера в Ню Йоркската Опера към Център Линкълн. Прекарва 3 години ,изпълнявайки главни роли в шоута на Бродуей.

В началото на 1949 ,докато пее в Ню Йорк,преподава вокал на 65 студента.През 1967 се мести в Лос Анжелис,където преподава предимно на музикални театрални изпълнители.Сет е ангажиран и като вокален терапевт и работи съвместно Др.Хенри Рубин,Др.Ханс фон Леден и Др.Едуард Кантор,които му изпращат пациенти за следоперативна вокална рехабилитация.

Много певци идват при Сет както за обучение ,така и за вокална терапия при него,но един значителен пациент променя завинаги курса на неговата кариера.Този ученик е Стиви Уондър. Стиви идва при Сет Ригс за следоперативно наблюдение и лечение по препоръка на Др.Хенри Рубин ,след като е претърпял операция на гласните струни.

Продуцентът Куинси Джоунс е толкова впечатлен от резултатите при Стиви,че започва да изпраща и други певци при Сет като Майкъл Джексън,Лутер Вандрос и Натали Кол с цел да им помогне да подобрят вокалните си възможности ,сила и стил.

Репутацията на Сет Ригс дава отзвук и в света на филмовата индустрия,когато филмовият директор Мартин Скорсезе го ангажира да работи с Лайза Минели.

Следват ангажименти с имена като Стивън Спилбърг,Оливър Рос,Оливър стоун и т.н

Сет Ригс се превръща в един от най-значимите и знаещи преподаватели на нашето съвремие.